Wandluis Bestrijden

Over de wandluis

Eigenlijk zouden we het helemaal niet over de wandluis moeten hebben. Dit dier, wat eigenlijk een wants is en geen luis, was namelijk in de hele westerse wereld zo goed als uitgestorven doordat er veel gebruik werd gemaakt van insecticiden zoals DDT. DDT bleek echter slecht voor de gezondheid en werd verboden. Bijwerking van dit verbod is echter dat de wandluis zijn rentree kon maken, meeliftend in de bagage van reizigers. Wanneer u  last heeft van wandluis, heeft u ook echt een probleem. De wandluis wordt ongeveer 5 mm lang en heeft zes pootjes.

Schade door de wandluis

De grootste overlast die door de wandluis ontstaat zult u niet zien, maar voelen. Dit kleine diertje gaat namelijk ’s nachts op jacht naar mensenbloed. Het zijn enorm taaie dieren, die zo nodig maanden zonder voedsel kunnen. Normaal gesproken voeden ze zich eenmaal per week.  Na de jacht verstoppen de wandluizen zich in de kleinste kiertjes. Hierdoor is het nagenoeg onmogelijk ze te vinden.

Wanneer u gebeten wordt (meestal in de benen) door een wandluis, zult u last krijgen van een rode huid, jeuk en zwellingen. De klachten zijn vele malen erger dan bij een muggenbeet. Sommige mensen noemen een aanval door wandluis een traumatische ervaring.

Heb ik last van wandluis?

Wanneer de wandluis u in het vizier heeft, zult u zich deze vraag niet hoeven stellen. Wordt u ’s ochtends wakker onder de bultjes en een gekmakende jeuk? Dan heeft u wandluis.

De bestrijding van wandluis

De bestrijding van wandluis is ongelofelijk moeilijk. Zorg er in ieder geval voor dat de wandluis zich niet kan verspreiden door geen objecten (kleding, beddengoed) in andere ruimtes te leggen.

Sluit kieren goed af, Was besmet textiel goed (kookwas). Maak de besmette ruimte grondig schoon. Zorg dat de gehele ruimte goed wordt ontsmet.

Zelf doen of een specialist inschakelen?

Het bestrijden van wandluis is ongelofelijk moeilijk. Zelfs als je één klein hoekje vergeet kan de wandluis overleven en enorm snel terugkomen. Laat daarom de ruimte achter zoals deze was en laat deze door een professionele ongediertebestrijder een inspectie uitvoeren. Hij of zij zal de haard van de besmetting vaststellen en ook op zoek gaan naar andere verstopplekken.

Na de inspectie zal de wandluis bestreden worden met een specifiek bestrijdingsmiddel. Hiermee zal de gehele ruimte worden ontsmet om te voorkomen dat de wandluis overleeft en u na een paar maanden opnieuw komt lastig vallen.

085 - 580 2743

96% beveelt ons aan

Bedwantsen bestrijding | Bel: 085 - 580 2743