Wandluis

’s Nachts komt hij tevoorschijn uit zijn schuilplaats om op jacht te gaan. Zijn prooi is vele malen groter dan hijzelf, maar toch is hij onbevreesd. Zijn prooidier, de mens, is namelijk kansloos in dit gevecht om overleving. De wandluis slaat namelijk toe wanneer zijn prooi ligt te slapen. De ochtend erop ontwaak je  met je benen vol wandluisbeten, die enorm jeuken.

Waar vindt je de wandluis?

De wandluis is in onze regionen een tijd uitgestorven geweest. Maar door het verbod op zware bestrijdingsmiddelen in de landbouw (denk aan DDT) kan het dier hier weer overleven. Toeristen hebben de wandluis meegenomen vanuit werelddelen waar de hygiëne wat minder is.

De wandluis is een piepklein diertje, dat zich in de kleinste spleetjes kan verstoppen. Overdag zie je ze niet, maar als ze aanwezig zijn, ontdek je dat maar al te snel. Door de beten, maar soms vind je ook dode wandluizen in bed. Doordat je tijdens de slaap beweegt, plet je soms een jagende wandluis. Een geplette wandluis is een rode vlek in bed of lakens.

Wat kan ik doen tegen wandluis?

De wandluis is klein, maar de overlast is enorm. Het bestrijden van deze bloedzuigende bug is erg lastig, want het is een hardnekkig beestje. Van alle ongedierte plagen die je in je woning of bedrijf kunt hebben, is dit misschien wel de meest vervelende. Het beste schakel je dan ook een professionele ongediertebestrijder in. Wij kunnen je helpen de beste ongediertebestrijding in jouw regio te vinden. Er zijn dingen die je zelf kunt doen om te voorkomen dat je last krijgt van wandluis.

  • Op vakantie geweest en daar wandluis tegen gekomen? Hou alle kleding en bagage in quarantaine totdat alles goed gewassen is (kookwas!) en ontsmet
  • Verplaats (mogelijk) besmette spullen niet van de ene ruimte naar de andere, dan verspreid je het probleem alleen maar.
  • Lees altijd reviews als je op vakantie gaat. Zie je woorden als wandluis, bedwants of bedbug? Zoek dan naar een andere locatie.
  • Controleer lakens en dergelijke regelmatig op bedwantsen, eitjes of andere sporen

Maar de beste tip: laat een professional langskomen om de bedwantsen te bestrijden. Alleen dan heb je garantie dat de wandluis ook echt is uitgeroeid en niet zal terugkomen. Een ongediertebestrijder heeft ervaring met de bestrijding van wandluis en weet precies waar hij moet zoeken. Professionele bestrijders bestrijden de wandluis op de plek waar het probleem zich uit, maar ook op alle schuilplekjes.

085 - 580 2743

Ook in het weekend!

Bedwantsen bestrijding | Bel: 085 - 580 2743