Bed Bugs Bestrijden

Bed Bugs bestrijden

“Sleep tight, don’t let the bed bugs bite”. Je hebt deze uitspraak vast wel eens gehoord. Het is niet zomaar een lollig rijmpje om iemand mee goedenacht te wensen. Want in tegenstelling tot de monsters onder je bed, bestaan bed bugs wel degelijk.

Na een dag hard werken of studeren heb je behoefte aan een goede nachtrust. Als je last hebt van bed bugs, zit die nachtrust er niet in.

De bed bug is een klein (halve centimeter) groot insect dat steekt om zich te voeden met bloed. In principe eet de bed bug het bloed van alle zoogdieren, maar de mens is voor de bed bug een favoriete prooi. Hij vindt zijn weg door op zoek te gaan naar lichaamswarmte.

Overdag zie je de bed bug nergens, maar dat betekent niet dat hij er niet is. De bed bug leeft verscholen in spleten en naden en komt ’s nachts tevoorschijn op zoek naar zijn prooi. Het liefst bijt hij in de benen.

Hoe komt de bed bug in je slaapkamer?

Hotels en B&B’s zijn een bekende besmettingshaard van bed bugs. Als een toerist het beestje in zijn bagage meeneemt, verspreidt het dier zich snel. Meeliftend met de bagage volgt hij reizigers naar andere hotels, of mee naar huis. Het is een mythe dat de bed bug alleen in hotels met slechte hygiëne te vinden is. De bed bug kan overal binnen dringen.

Wel is het zo dat sommige hotels gebruik maken van rood beddengoed. Omdat bed bugs tijdens je slaap soms geplet worden als je je omdraait, zijn ze makkelijk te herkennen door de rode (bloed-)vlekjes in je lakens. Rood beddengoed kan dus een teken zijn dat het management van je hotel iets probeert te verbergen. Controleer voordat je gaat slapen dus altijd of er beestjes in bed aanwezig zijn door even het matras op te tillen. Bedwantsen voorkomen is wat dat betreft beter dan genezen.

Hoe bestrijd ik de bed bug?

Als je last hebt van bed bugs, is het zaak om doortastend te handelen. Verplaats geen objecten uit de besmette kamer naar een andere ruimte, om verdere verspreiding van de bed bug te voorkomen. Was al het besmette beddengoed één of meerdere keren op de kookwas. Zorg vervolgens dat de hele ruimte wordt ontsmet. Sla hierbij geen enkele naad of kier over.

Gegarandeerd van bed bugs verlost

Helaas blijkt in de praktijk dat zelf bestrijden niet 100% effectief is. Bed bugs kunnen zich op de raarste plaatsen verschuilen. Door een gespecialiseerde ongediertebestrijder in te schakelen krijg je meer zekerheid. Zij weten namelijk precies waar de bed bug zich ophoudt en kunnen deze met het sterkst mogelijke gif bestrijden.

Wil jij ook weer rustig slapen? Neem dan contact met ons op voor de beste bestrijder van bed bugs.

085 - 580 2743

96% beveelt ons aan

Bedwantsen bestrijding | Bel: 085 - 580 2743