Bedwantsen voorkomen

Bedwantsen voorkomen

Bedwantsen: iedereen kent ze, maar we houden ze het liefst op een grote afstand. De kleine insecten voeden zich met bloed en huisvesten zich graag in en rond het bed. Als ze eenmaal in huis zijn neergestreken, is het bestrijden ook nog eens intensief en tijdrovend werk. Wees ze dus voor, bedwantsen voorkomen doe je met deze 5 tips. Zo hou je ze weg van je bloed én natuurlijk van je geliefde bed.

Tip 1: Lees recencies van je hotel

Bedwantsen bevinden zich vooral op en in plekken waar veel mensen zijn geweest. Denk aan hotels of het openbaar vervoer. Ga je dus op reis, zorg dan dat je de recensies van je hotel hebt gecheckt. Zie je dat hier al eerder bedwantsen zijn gevonden? Probeer dan een andere verblijf plek te vinden. Deze kleine beestjes springen namelijk graag in je koffer. Op die manier kunnen ze, zodra jij je koffer thuis weer uit pakt, zich huisvesten in je bed. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, we willen bedwantsen juist voorkomen!

Tip 2: Check je kamer

Als je op reis gaat en je bent aangekomen bij je hotel, is het verstandig om op onderzoek uit te gaan. Bedwantsen zijn -als je goed zicht hebt- te zien met het blote oog. Ga op zoek in het bed, onder het matras, tussen plinten etc. naar bedwantsen. Mocht je de kleine insecten gespot hebben, weet je dus dat je zo snel mogelijk weg moet. Zo voorkom je namelijk bedwantsen als je weer thuis bent.

Tip 3: Zorg voor minder schuilplaatsen

Een derde tip om bedwantsen weg te houden, is het aantal schuilplaatsen beperken. Mocht er zich toch een verdwaalde bedwants in je huis bevinden, moet je er voor zorgen dat je zijn leven zo moeilijk mogelijk maakt. Op die manier voorkom je voortplanting en overleving. Denk aan spleten in het stucwerk, stapels met kleding op de grond of behang dat los hangt. Verhelp deze problemen en geef de wantsen geen schijn van kans!

Tip 4: Check je kleding

Wees voorzichtig met tweedehands kleding: hoe schoon het er misschien uit ziet of hoe lekker het dan wel mag ruiken, was de kleding direct. Het liefst op een hoge temperatuur, waarna het nog een rondje in de warme droger meedraait. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je je ‘”nieuwe” aankoop niet laat rondslingeren in huis vóórdat ze gewassen zijn. Door de kleding op een hoge temperatuur te wassen, voorkom je bedwantsen – de beestjes zijn namelijk niet bestand tegen deze warmte.

Tip 5: Wassen wassen wassen

Niet alleen tweedehands spullen hebben er baat bij op een hoge temperatuur gewassen te worden. Ook je oude vertrouwde dekbed en matrashoes dienen regelmatig een wasbeurt te krijgen. Door deze ongeveer elke 10 dagen te wassen, kunnen eventueel gelegde eitjes niet uitkomen. Een bevrucht eitje heeft 10 dagen nodig om uit te komen. Als je de hoes en het dekbedovertrek dus vaak op een hoge temperatuur wast, gaan de eitjes vanzelf dood.

Bedwantsen voorkomen? Nu weet je hoe! Het is tijd om aan de slag te gaan. Wees ze voor en ruim kleding netjes op, was je spullen regelmatig en wees alert op vakantie. Zulke souvenirtjes wil je namelijk niet mee terug nemen!

085 - 580 2743

96% beveelt ons aan

Bedwantsen bestrijding | Bel: 085 - 580 2743