Bedwantsen herkennen

Zes manieren hoe je bedwantsen kunt herkennen

Bedwantsen herkennen vergt enige kennis en goed plan van aanpak. De bedwants is een klein insect die moeilijk met het ongetrainde blote oog te herkennen is. In dit artikel leest u stap voor stap hoe u bedwantsen kunt herkennen. Bedwantsen herkennen is namelijk een behoorlijk project. Deze kleine beestjes kunnen erg vervelend zijn, hoe eerder u weet dat er wandluis in uw huis is, des te eerder u deze kunt bestrijden. Lees meer over hoe je bedwantsen kunt herkennen en voorkom een bedwantsen plaag.

Op je lichaam

De meeste mensen herkennen bedwantsen als eerste wanneer ze last hebben van een vervelende beet door een bedwants. U kunt aan de vorm van de beet herkennen of er bedwantsen bij u in bed en in huis leven. De beet van een bedwants is te herkennen aan kleine en rode rode bultjes. In de meeste gevallen zijn er meerdere rode bultjes zichtbaar direct naast elkaar. Deze bultjes jeuken de eerste dagen na de beet enorm. Wanneer u vaak wordt gebeten door bedwantsen kan er een heftige reactie ontstaan waarbij de huid rondom de bultjes opzwelt. Het is altijd aan te raden om wanneer u niet zeker bent over de oorzaak van de bultjes, contact op te zoeken met de huisarts.

Herkennen van volwassen bedwantsen

Bedwantsen herkennen is erg lastig omdat deze beestjes erg klein zijn. Wanneer u niet aandachtig zoekt naar deze beestjes, dan is de kans klein dat uw oog er zomaar op valt. Een volwassen bedwants is namelijk slechts 5mm lang. Overdag verstoppen de meeste bedwantsen zich en zijn ze moeilijk vindbaar. De beste aanpak is daarom om ‘s avonds onder de lakens en op het matras te speuren naar deze kleine bewegelijke beestjes. Wanneer zij jong zijn, hebben zij een lichtbruine kleur, hoe ouder de bedwants, des te donkerder van kleur zij zijn. Vind u kleine bruine beestjes in de lakens? Dit zijn de bedwantsen

Bloedvlekken in de lakens

Een andere manier voor bedwantsen herkennen, zijn de kleine vlekjes bloed in de lakens en op het matras. De bloedvlekjes zijn de uitwerpselen van de bedwantsen en zorgen voor de spotachtige vlekjes. Zijn uw lakens steeds bespikkeld met kleine rode of donkerbruine vlekjes? Dan is de kans aanwezig dat u te maken heeft met bedwantsen.

Het leggen van eitjes

Bedwantsen leggen ook eitjes. Deze zijn minuscuul en met het blote oog haast onmogelijk om te zien. De manier waarop u toch de eitjes kunt spotten, is vanwege het feit dat deze vaak gelegd worden in de naden van de lakens. Bedwantsen herkennen aan de eitjes is dus zeker mogelijk. De bedwantsen verdwijnen overdag, maar wanneer u de lakens overdag voor het zonlicht houdt, kunt u witte en doorzichtige eitjes in de naden van de lakens vinden.

De geur van bedwantsen

Bedwantsen herkennen aan de geur? Dat is zeker mogelijk. Bedwantsen laten namelijk een indringende geur achter. Het is een vieze en haast misselijkmakende zoete geur die zijn verspreiden. Ruikt uw kamer telkens weer vreemd zoet? Dan kan dat met de bedwantsen te maken hebben.

Op welke plekken verstoppen bedwantsen zich?

Het kan zijn dat u al deze tekenen herkent, maar dat de bedwantsen herkennen toch moeilijk is. Dat kan zijn omdat de bedwantsen overdag zich niet laten zien. Dat betekent niet dat u ze niet kunt vinden. Ga op zoek naar de bedwantsen op de plekken waar zij zich het liefst bevinden. Bedwantsen verstoppen zich namelijk vaak in kieren in de kamer en oude houten meubels. Heeft u tapijt op de grond liggen? Ook dat is een fijne plek voor bedwantsen om zich te verstoppen. De kleine beestjes verstoppen zich maar al te graag in alles wat van stof is. De donkere achterkant van het gordijn is bijvoorbeeld een uitstekende verblijfplaats voor overdag. Het kan een behoorlijke zoektocht zijn, maar wanneer u weet waar u moet zoeken, vind u de nare beestjes zo. Vergeet bij de zoektocht naar bedwantsen de volgende plekken niet:

  • Stopcontacten
  • Loslatend behang
  • Oude meubels
  • Kieren in de muur
  • In de kast waar het beddengoed wordt bewaard
  • In de kledingkast
  • Verlichting van stof
  • Gordijnen

Herkent u de bovengenoemde tekenen van bedwantsen? Dan is de kans groot dat u te maken heeft met bedwantsen. De bedwantsen herkennen is een bijzondere klus. Het vergt enige strategie, maar dankzij bovengenoemde opties, is het eenvoudig om bedwantsen bij u thuis te herkennen. Zorg dat u er tijdig bij bent om een bedwantsen plaag te voorkomen. Heeft u bedwantsen gevonden in uw woning? Dan kan het proces van bestrijding starten. Reken af met de vervelende beestjes in huis en geniet van een schoon en bedwants-vrij thuis.

085 - 580 2743

Ook in het weekend!

Bedwantsen bestrijding | Bel: 085 - 580 2743