Bedwantsen Bestrijden

Direct op zoek naar een ongediertebestrijder? Vul hieronder de 4 cijfers van uw postcode in en Bel Direct!

Over de bedwants

De bedwants staat ook wel bekend als wandluis, of als bed bug. De bedwants is ongeveer een halve centimeter lang en heeft zes pootjes. Door het platte lijfje kan de bedwants zich in de kleinste spleten en ruimtes verbergen. Daarom is de bedwants vaak een ongeziene plaag. Maar iedereen die ooit bedwantsen op bezoek heeft gehad weet dat het een plaag is die niet onopgemerkt blijft.

Schade door de bedwants

Een bedwantsplaag is bijzonder vervelend, want de bedwants komt ’s nachts tevoorschijn om op zoek te gaan naar voedsel. De bedwants voedt zich met zoogdierenbloed en heeft een onmiskenbare voorkeur ontwikkelt voor mensenbloed. Het diertje kan enkele maanden zonder eten, maar normaal voedt het zich wekelijks. Daarbij bijt het vooral in de benen. De beet van de bedwants veroorzaakt jeuk, rode huid en zwellingen en is vele malen vervelender dan muggensteken.

Voor hotels en Bed&Breakfasts is de bedwants een echte nachtmerrie, want reizigers zullen een met bedwants besmette accommodatie (terecht) mijden.

Heb ik last van bedwants?

Heeft u, of iemand in de omgeving ’s ochtends last van de genoemde symptomen? En wordt het slachtoffer gek van de jeuk? Dan heeft u zeer waarschijnlijk last van bedwants.

De bestrijding van bedwants

De bedwants bestrijden doe je niet door een busje insectenspray leeg te spuiten. Doordat de bedwants zich zo goed kan verstoppen zijn drastische maatregelen nodig. Besmet textiel moet goed worden gewassen met één of meer kookwassen. Ook moet de besmette ruimte goed worden schoongemaakt. Voorkom ook dat besmette objecten in andere kamers terechtkomen om verdere verspreiding te voorkomen.

Tenslotte moet de hele ruimte worden ontsmet.

Zelf doen of een specialist inschakelen?

De bedwants laat zich niet simpel bestrijden. Zelfs in het kleinste hoekje kunnen ze zich verschuilen om na de schoonmaakbeurt weer tevoorschijn te komen. Specialisten in de bestrijding van bedwantsen kunnen met één inspectie al snel een plan van aanpak uitvoeren. Zorg ervoor dat de ruimte in originele staat is bij de inspectie, zodat ze het effectiefst kunnen optreden.

Na de inspectie zal de bedwants-bestrijder een bestrijdingsmiddel gebruiken om de gehele ruimte gegarandeerd bedwants-vrij te maken. Pas dan zult u weer rustig kunnen slapen.

Het is belangrijk een ongediertebestrijder in te schakelen die kennis van zaken heeft en uitgebreide ervaring heeft met de bestrijding van bed bugs. Als leek is het echter lastig om deze selectie te maken. Daarom brengen we u graag in contact met een deskundige bedwants-verdelger.