Bedwantsen Bestrijden

Bedwantsen bestrijden

U kunt bedwantsen bestrijden het beste overlaten aan een professional. Er zijn tal van huis~ tuin~ en keukenmiddelen te koop die pretenderen bedwantsen te verdelgen. Geen van deze middelen is grondig genoeg om de bedwantsen permanent te verwijderen. Hier heeft u een intensievere behandeling voor nodig die alle aanwezige bedwantsen dood maakt. Het beste kunt u dit door gespecialiseerde ongediertebestrijder bij u in de buurt laten oplossen.

bedwantsen bestrijden

5 tips terwijl u wacht op de bedwantsenbestrijding

 • Neem een hotel; heeft u écht last van bedwantsen waardoor ze met honderden tegelijkertijd over uw bed heen krioelen dan raden we aan korte tijd een hotel te nemen. Uw bed hoeft u niet per sé weg te gooien want na een correcte behandeling zijn de bedwantsen dood.
 • Maak het licht; bedwantsen zijn nachtdieren en komen liever niet tevoorschijn wanneer het licht is. Wilt u dus niet gestoord worden door deze insecten dan is het verstandig de kamer licht te maken.
 • Kleding invriezen; dit is een manier om de bedwants te doden. Aangezien deze parasiet heel lang zonder eten kan is het invriezen van kleding voor een langere periode aan te raden. Hierdoor sterft de bedwants.
 • Houdt het schoon; een algemene tip voor alle ongedierte is dat een schoon huis veel minder kans heeft op overlast dan een vies huis. Hoewel de bedwants niet afkomt op organisch materiaal (zoals de kakkerlak) valt hij in een schoon huis wel meer op waardoor je sneller in actie kunt komen.
 • Controleer koffers en tassen bij thuiskomst; een gouden tip wanneer je op reis bent geweest naar een ver oord is je tassen en koffers goed te controleren bij aankomst. In veel gevallen reist de bedwants met je mee en nestelt hij zich in je huis via koffers en tassen.

Over de bedwants

De bedwants staat ook wel bekend als wandluis, bedluis of als bedbug. De bedwants is ongeveer een halve centimeter lang en heeft zes pootjes. Door het platte lijfje kan de bedwants zich in de kleinste spleten en ruimtes verbergen. Daarom is de bedwants vaak een ongeziene plaag. Maar iedereen die ooit bedwantsen op bezoek heeft gehad weet dat het een plaag is die niet onopgemerkt blijft.

bedwants herkennen

Schade door de bedwants

Een bedwantsenplaag is bijzonder vervelend, want de bedwants komt ’s nachts tevoorschijn om op zoek te gaan naar voedsel. De bedwants voedt zich met zoogdieren bloed en heeft een onmiskenbare voorkeur ontwikkelt voor mensenbloed. Het diertje kan enkele maanden zonder eten, maar normaal voedt het zich wekelijks. Daarbij bijt het vooral in de benen. De beet van de bedwants veroorzaakt jeuk, een rode huid en zwellingen en is vele malen vervelender dan muggensteken.

Voor hotels en Bed&Breakfasts is de bedwants een echte nachtmerrie, want reizigers zullen een met bedwants besmette accommodatie (terecht) mijden.

Heb ik last van bedwants?

Heeft u, of iemand in de omgeving ’s ochtends last van de genoemde symptomen? En wordt het slachtoffer gek van de jeuk? Dan heeft u zeer waarschijnlijk last van bedwants.

Bedwantsen bestrijding

De bedwants bestrijden doe je niet door een busje insectenspray leeg te spuiten. Doordat de bedwants zich zo goed kan verstoppen zijn drastische maatregelen nodig. Besmet textiel moet goed worden gewassen met één of meer wassen van boven de 60 graden. Ook moet de besmette ruimte goed worden schoongemaakt. Voorkom ook dat besmette objecten in andere kamers terechtkomen om verdere verspreiding te voorkomen.

Tenslotte moet de hele ruimte worden ontsmet. Dit kunt u het beste overlaten aan een ongediertebestrijder. Zij weten precies hoe je bedwantsen bestrijden moet en met welke middelen je dit het beste kunt doen.

bedwantsen

Zelf bedwantsen bestrijden?

De bedwants laat zich niet simpel bestrijden. Zelfs in het kleinste hoekje kunnen ze zich verschuilen om na de schoonmaakbeurt weer tevoorschijn te komen. Specialisten in de bestrijding van bedwantsen kunnen met één inspectie al snel een plan van aanpak uitvoeren. Zorg ervoor dat de ruimte in originele staat is bij de inspectie, zodat ze het effectiefst kunnen optreden.

Na de inspectie zal de bedwants-bestrijder een bestrijdingsmiddel gebruiken om de gehele ruimte gegarandeerd bedwants-vrij te maken. Pas dan zult u weer rustig kunnen slapen.

7 dingen die u moet weten over bedwantsen

Hieronder een video waarin 7 kenmerken van de bedwanst laat zien!

Een aantal opvallende zaken die in de video naar voren komen zijn:

 1. Bedwantsen kunnen per nacht wel 25 meter kruipen. Dit betekent dat ze zich kunnen verstoppen achter de lichtknop, maar toch ‘s nachts kunnen genieten van menselijk bloed. Bedwantsen leven dus niet alleen in bed.
 2. De mens heeft al ruim 3500 jaar lang last van dit ongedierte. Tot op heden is het nog niet gelukt dit ongedierte uit te roeien.
 3. Bedwantsen hebben een hekel aan hitte. De eitjes sterven binnen 10 minuten wanneer de temperatuur boven de 46 graden is. De vraag is het wel hoe je ervoor zorgt dat het in je kamer zo warm wordt zonder je huis in de fik te laten vliegen.
 4. Geloof het of niet, een bedwants kan een soort winterslaap houden waarbij het zijn spijsvertering vertraagd. Hierdoor kan hij zeer lang overleven en wordt hij alleen wakker als hij honger heeft of zin heeft om wakker te worden.
 5. Het gebruik van DDT heeft ervoor gezorgd dat de bedwants in de jaren 50 bijna werd uitgeroeid. DDT is zeer giftig en tegenwoordig verboden.
 6. Gelukkig verspreiden bedwantsen in principe geen ziekten.

Bedwantsen bestrijden uitbesteden

Het is belangrijk een ongediertebestrijder in te schakelen die kennis van zaken heeft en uitgebreide ervaring heeft met de bestrijding van bedwantsen. Als leek is het echter lastig om deze selectie te maken. Daarom brengen we u graag in contact met een deskundige bestrijder. Zelf bedwantsen bestrijden raden we pertinent af.

085 - 580 2743

96% beveelt ons aan

Bedwantsen bestrijding | Bel: 085 - 580 2743